Technische omschrijving LaneParc

Grond en graafwerk
Ten behoeve van fundatie en vloer worden grond- en graafwerkzaamheden verricht, alsmede voor de invoeringen van nutsbedrijven en rioleringen.

Fundering: in het werk te storten beton
Prefab boxen te plaatsen op betonfundering. Stroken fundering met funderingsbalken en verzwaringsstroken volgens opgave constructeur. De op de verdieping gelegen boxen worden gestapeld op de boxen op de begane grond.

Prefab garagebox
Op de strokenfundering worden modulaire prefab garageboxen geplaatst. De wanden, de vloer en het dak zijn van gewapend beton. De wanden zijn aan de buitenzijde afgewerkt met een waterafstotende met glasvezel versterkte kleurvaste buitenbepleistering (zichtzijdes) in de kleur antraciet grijs. In de wanden of het dak worden ventilatieroosters opgenomen.

De vloer- en wandafwerking aan de binnenzijde van de box bestaat uit afwasbare gemineraliseerde kunsthars in een lichte kleur (zwart wit gespikkeld). De vloer is veegvast en belastbaar tot 350 kg/m².

Overheaddeur
De overheaddeuren van de boxen zijn opgebouwd uit secties welke gevuld zijn met polyurethaanschuim. Het geleide systeem van de overheaddeuren wordt opgehangen aan het dak van de box. Deze overheaddeuren hebben een breedte variërend van 2.75 en 3 meter. De hoogte bedraagt is 2.97 meter. De overheaddeuren zijn standaard handbediend en voorzien van veerbreukbeveiliging. Overheaddeuren uitvoeren in de kleur verkeerswit.

Dakbedekking
Het betonnen dak wordt bedekt met bitumen, met glasvezel versterkte en UV bestendige dakbedekking.

Het hemelwater wordt afgevoerd via hemelwaterafvoeren aan de binnenzijde van de boxen. Het dak wordt voorzien van een voldoende aantal spuwers.

Interieur
De boxen zijn voorzien van twee opbouw LED armaturen met schakelaar en een geaarde dubbele wandcontactdoos (230 V). Elke box wordt voorzien van een eigen verdeelkastje, welke 16 Ampere is af gezekerd.

Hellingbaan en verdiepingsvloer
De hellingbaan naar de op de verdieping gelegen boxen bestaat uit een stalen roostervloer op een staalconstructie. Stalen trap naar de verdiepingsvloer. De verdiepingsvloer bestaat eveneens uit een stalen roostervloer, op een staalconstructie, waarbij de bovenkant van de roostervloer gelijk ligt met het vloerpeil van de boxen op de verdieping.

Voorzieningen
Op de begane grond wordt een gezamenlijke box ingericht, met daarin een schoonmaakkast, de technische ruimte voor de boxen en een toiletruimte.

In de technische ruimte de hoofdmeter voor de elektriciteit en de 60 tussenmeters met aardlekschakelaar voor de afzonderlijke garageboxen (1 groep 16 Ampere). 1 tussenmeter met groep ten behoeve van de elektrische verwarming en warm water in de technische ruimte, camerabeveiliging, buitenverlichting (waaronder projectlogo) en elektrische toegangspoort tot het terrein.

Buitenterrein, bestrating en dergelijke
Het buitenterrein en de buitenruimte op de begane grond tussen de boxen wordt geheel verhard (zie tekening). Eigenaren van de bedrijfsunits en de opslagboxen zijn tevens mede-eigenaar van het buitenterrein. Voor onderhoud en dergelijke wordt een Vereniging van Eigenaren opgericht (zie splitsingsakte). De toegangsweg wordt bestraat met betonklinkers in een zandbed. In de bestrating zullen voor de afvoer van het hemelwater de nodige straatkolken worden aangebracht.

Hoewel de verharding met de grootst mogelijke zorg wordt aangebracht is de aannemer niet verantwoordelijk voor zetting als gevolg van belasting.

Meer- en minderwerk
Het samenvoegen van meerdere boxen kan aanleiding geven tot meer- en/of minderwerk. Mogelijkheden tot meerwerk, anders dan op de prijslijst aangegeven, kunnen op maat worden aangeboden. Neem hiervoor contact op met de aannemer.

Van toepassing zijnde bepalingen
Voor zover niet anders is aangegeven, zijn van toepassing als waren zij letterlijk opgenomen:

 • Het bouwbesluit ten tijde van de vergunningaanvraag;
 • De voorschriften van de plaatselijke nutsbedrijven;
 • Het ter plaatse geldende bestemmingsplan;
 • Wijzigingen van de situatietekening als gevolg van overheidsvoorschriften en/of kadastrale metingen worden voorbehouden;
 • Wijzigingen in materiaalkeuze of maatvoering, welke tijdens de uitvoering van het werk noodzakelijk of gewenst blijken, alsmede door de overheidsinstellingen of nutsbedrijven geëiste wijzigingen, kunnen door de aannemer worden doorgevoerd. Eventueel door de overheidsinstellingen of nutsbedrijven vereiste wijzigingen, welke een meerprijs tot gevolg hebben, worden doorberekend;
 • Indien in deze omschrijving een bepaald merk is genoemd, kan de aannemer een merk van gelijkwaardige klasse/kwaliteit verwerken, indien hij dit voor de uitvoering en/of voortgang van het werk noodzakelijk of gewenst acht;
 • Bij de oplevering is het gebouw bezemschoon.

Kenmerken & Voordelen

 • Pluspunten
 • Eigen adres

  Eigen adres en eigen brievenbus op brievenbussentableau

 • Afgesloten terrein

  Afgesloten terrein, toegankelijk via elektrische schuifpoort

 • Camerabewaking

  Camerabewaking

 • Afwerking
 • Algemene box

  Algemene box met toilet met fonteintje, schoonmaakkast, gezamenlijke meterkast;

 • Verlichting

  Algemene verlichting bij de opslagboxen

 • Glazen dak

  De verkeersruimte tussen de boxen op de 1e verdieping is overdekt met een glazen dak